Spar penge på dit kviklån

Af | 23. september 2015

Spar penge på kviklånStår du og mangler penge her og nu, men ønsker du ikke at optage et dyrt kviklån? Heldigvis findes der også lån, som ikke koster en bondegård i renter og gebyrer. På Mikonomi.dk kan du nemt og hurtigt sammenligne og ansøge om kviklån online uden at stille sikkerhed. Hvis du ansøger nu, får du svar med det samme. Pengene kan du få allerede i dag, og hos nogle udbydere er det endda gratis at optage lån.

Gratis kviklån

I dag findes der flere forskellige firmaer, som tilbyder kviklån. Det er derfor en fordel, hvis du sammenligner de forskellige kviklån, inden du foretager en ansøgning, så du på den måde kan finde frem til det billigste lån.

Det er faktisk muligt i dag at få et gratis kviklån. Dvs. der er ingen omkostninger forbundet med at optage lånet. Låner du f.eks. 4.000 kroner, betaler du det samme beløb tilbage.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle udbydere, som tilbyder gratis kviklån. Dem som tilbyder det, reklamerer med det på deres hjemmeside. Ellers kan du finde ud af det, når du sammenligner lån med hinanden. Her vil der stå hvilke omkostninger der er forbundet med lånet. Derudover skal du vide, at det kun er som ny kunde, at kviklånet er gratis.

Hvad skal man være opmærksom på ved et kviklån?

På trods af at man hos flere udbydere kan optage et kviklån gratis, så er der generelt højere renter at betale ved denne type lån end ved typiske banklån. Grunden til at det er et dyrere lån at optage, er blandt andet på grund af den korte løbetid, som er forbundet med lånet.

Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du gør dig klart, om du er i stand til at tilbagebetale lånet, når det skal indfries. Hvis du på forhånd ved, at du ikke er i stand til at tilbagebetale i henhold til lånets vilkår, bør du overveje om et lån af anden type vil passe bedre til dit behov.

En ting som du især skal være opmærksom på, inden du ansøger om et kviklån er lånets ÅOP. Det er nemlig ved lov vedtaget, at alle finansielle virksomheder skal angive ÅOP på deres lån, så det er nemmere for forbrugeren at gennemskue. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent. Her er alle omkostninger medregnet, dvs. renter, stiftelsesgebyrer mm. Det er derfor dette begreb, du skal anvende, når du vurderer lånene.