Spar penge på din varmeregning

Af | 13. februar 2014

I de kolde måneder på kalenderen bruger danskerne bunker og atter bunker af penge på at varme deres hus op, og holde kulden for døren. Vi kan næsten ikke få det varmt nok, når vi efter en kold dag kommer hjem og smækker røven i sofaen.Mange af os bruger også alt alt for mange penge på at varme vores huse op.
Derfor har flere og flere danskere fået øjnene op for flere forskellige varmekilder, som jordvarme, varmepumper, og pillefyr.
Mange af de, som har rettet opmærksomheden på disse, er startet på hjemmesiden Greenmatch.dk.

Hvorfor skifte varmekilde?

Det er indlysende, at man sparer rigtigt mange penge ved at skifte til mere moderne opvarmningsformer.
Et rigtigt godt eksempel er, at mange skifter deres gamle naturgasfyr eller oliefyr ud med et jordvarmeanlæg. Ved at gøre dette skærer de over halvdelen af varmeregningen af. Dermed frigør de penge, som de vil kunne bruge til alle de søde stunder her i livet.

Hvad er et jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg fungerer på den måde, at man graver hele haven op, for derefter at lægge rør ned. Når solen og lyset fra den rammer haven, omdannes det til varmt vand, der så distribueres ind i husets rør. På den måde er det faktisk naturen der gør, at du ikke skal stå og flække brænde eller putte olie i dit fyr.

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Inden du falder ned af stolen skal de huske at tænke denne tanke: Driftsøkonomi er vigtigere end etableringsøkonomi. Med disse ord menes, at det kan være dyrt at investere i et jordvarmeanlæg, men at du over tid vil have tjent pengene hjem – herefter er det altså penge direkte ned i kalorius.

Men et jordvarmeanlæg er dyrt. Normalt koster det mellem 100.000 og 120.000 kroner med installation og køb af anlægget. Derfor bliver mange skræmt væk, men hvis du ved, hvor meget du kan spare ved at bruge et jordvarmeanlæg i stedet for et oliefyr, kan du også hurtigt regne ud, at der ikke går særlig mange år, før du har tjent investeringen hjem.

Hvor får jeg tilbud

Det er vigtigt, at du søger tilbud blandt flere leverandører, så du kan få det, der passer bedst til dine behov. En god side, hvor du kan få disse tilbud, er på greenmatch.dk, hvor du udfylder en formular, så du derefter kan modtage tilbud fra flere leverandører.

Det er er hurtigt og enkelt, og tager kun få minutter.