Spar en formue på dine forsikringer

Af | 14. april 2015

shutterstock_158853773Hvem kunne ikke tænke sig at spare penge på de mange forsikringer? I min jagt på en billigere indboforsikring stødte jeg på Mikonomi.dk, hvor de giver en kvikguide på hvordan man sparer penge på sine forsikringer.

Saml din forsikringer ét sted.

Hvis du har eller ønsker at have flere forsikringer, kan du spare betydeligt ved at samle alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. De fleste forsikringsselskaber tilbyder helt op til 15% rabat, hvis du eksempelvis samler din hus-, bil – og indboforsikring hos dem.

Selvrisiko

Ved at lege lidt med selvrisikoen kan du spare en del på din årlige forsikringspræmie. Selvrisikoen skal du kun betale, hvis der sker en skade på din bil (hvis du har en bil med bilforsikring), eller hvis du din computer går i stykker (ved indboforsikring).

Hvis du ved, at chancen for de ovennævnte hændelser sker er minimal, kan du med fordel sætte selvrisikoen op. Når du sætter selvrisikoen op falder prisen på din forsikring nemlig ned.

Medlemskab i organisationer

Forsikringsselskaber har samarbejdsaftaler med med fagforeninger, a-kasser og andre organisationer. Disse aftaler betyder, at medlemmerne af disse foreninger og organisationer kan få rabat ved at købe en forsikring hos det forsikringsselskab aftalen er indgået med.

Så hvis du er medlem af en fagforening eller a-kasse, vil jeg råde dig til at undersøge om disse har en samarbejdsaftale med et forsikringsselskab. På den måde kan du spare yderligere på din forsikring.

Tyverisikring

Når du køber en indboforsikring, kommer prisen meget an på risikoen for indbrud i indboet. Forsikringspræmien stiger hvis risikoen for indbrud er stor. Dette kan du dog gøre noget ved.

Hvis du monterer flere låse, og gerne af ypperste kvalitet, eller hvis du køber en tyverialarm kan din forsikringspræmie falde. Dit forsikringsselskab vil nemlig formentlig belønne dig med en rabat fordi, at du mindsker risikoen for indbrud.

Elektronikdækning

Når du køber et TV, en computer eller smartphone i en butik vil sælgeren tilbyde dig en forsikring, som kun dækker for det pågældende apparat alene. Når du har en indboforsikring, er de fleste af dine apparater dækket ved skader – men kun i begrænset omfang.

Altså dækker den forsikring du køber i butikken bedre end indboforsikringen. Dog kan du købe en udvidet elektronikdækning til indboforsikringen. Denne dækker på samme måde som forsikringen du kan købe i butikken.

Det bedste er, at denne elektronikdækning dækker de fleste apparater i indboet. Dermed behøver du ikke at købe separate forsikringer til din PC, dit TV eller din telefon, og derved kan du spare en masse.

Forhandel dig til en billigere forsikring

Dette er et personlig råd.  For et par måneder siden ringede jeg personligt selv til mit forsikringsselskab fordi, at min præmie på bilforsikring har været på det samme høje niveau det seneste tre år.

Da jeg udtrykte min utilfredshed, var kundeservice så forstående, at de sænkede prisen på min bilforsikring betydeligt. Derfor er mit sidste råd, at du skal gribe telefonen og forhandle med dit forsikringsselskab.