Kaffe: En populær drik hos Europæerne

Af | 15. maj 2014

Som dansker ved du nok allerede godt, at kaffen er en utrolig populær drikke her, men vidste du, at det er en generel tendens i stor dele af Europa, og at resten af verden ikke følger lige så meget med, når det kommer til mængden af kaffe der drikkes?

Kaffe verdenskort

Kilde: kaffeinfo.dk

Mest i det nordlige Europa

Som det ses på illustrationen ovenfor, er det mest i det nordlige Europa, hvor kaffen virkelig er dominerende. Lande som Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Finland og Island er dem som topper, når det kommer til kaffedrikkeriet. Især befolkningen i Norge og Finland drikker rigtig meget kaffe.

Hvorfor er det skruet sådan sammen?

Man kan hurtigt komme til at undre sig over, hvorfor det hænger sådan sammen. Hvordan kan det være, at kaffe kan være så utrolig populært i nogle dele af verden, og nærmest ikke bliver drukket i andre dele af verden? Jo, vi har et ret godt bud.

Desto koldere det er, desto mere kaffe drikkes der

Det er jo en meget nærtliggende tanke, eftersom det er alle de “kolde lande” der ligge i toppen af skalaen og de varmere lande der ligger i bunden af skalaen. Det kan nok ikke tillægges den fulde grund, men vi synes, at det lyder som en ret god grund. Kaffe er jo en varm drik, og ligesom kolde drikke er mest populære om sommeren i varmen, er kaffe mest populært om vinteren i kulden. Derfor giver det rigtig god mening, at kaffe er mest populært i Danmark og lignende lande, da vi har meget koldere vintre end landende syd på.

Hvem drikker så mest kaffe i disse lande?

Kaffe er en drik, som rigtig mange forskellige mennesker drikker, men der skal ikke være nogen tvivl om, at der er færre unge, der drikker kaffe, end der er ældre, der drikker kaffe. Både mænd og kvinder drikker kaffe, men undersøgelser har faktisk vist at en større del af mænd ser kaffe som et opkvikkende middel, hvor kvinder ser det som en hyggelig ting, man gør, når man samtidig er social.