Danskerne elsker udenlandsk mad

Af | 4. november 2013

Når danskerne sidder og kigger på rejsemål, går overvejelserne ikke blot på oplevelse, seværdigheder og temperaturer, men også på hvilken mad der bliver budt på. Det er i nogle tilfælde hele formålet med rejsen, og det primære formål bliver detfor at smage en masse nye mad.

Madrejser

Der er findes mange udenlandske køkkener, som folk vil rejse langt for at opleve. Her kan bl.a. nævnes det franske, italienske og asiatiske køkken. Disse er kendte som nogle af verdens bedste køkkener, og deres mad inspirerer på verdensplan.

Baseret på førnævnte interesse inden for udenlandsk mad, har mange rejsebureauer indført madrejser som en del af deres udbud. Så bliver man med garanti præsenteret for et godt udvalg af destinationens madkultur, og få smagt en masse, som man aldrig har smagt før.

Sushi på madrejse

Vinrejser

Vin er populært i hele verden, og for rigtig mange er vin langt mere end bare en hyggelig skænk til maden. Vin er nemlig blevet en passion for rigtig mange danskere, og flere og flere interesserer sig for vin. Derfor er vinrejser blevet så populært, da der findes rigtig mange lokaldyrkede vine, som vi slet ikke kender til i Danmark.

De største vinlande vi kender til, er placeret i Europa. Når vi taler rigtig store vinnationer, er vi ude i Frankrig, Italien og Spanien. Der findes dog langt flere lande, der producerer gode vine, og disse beskrives som “den nye verden”, hvor i blandt USA, Australien, New Zealand og Chile findes.

Vin / vindruer på vinrejse

Tag på mad- eller vinrejse

Skal du til at planlægge din næste rejse, og tænker du, at en kulinarisk oplevelse er lige noget for dig? Så bør du forkæle dig selv med mad- eller vinrejse. Hvis man er ret bevidst om, hvad man gerne vil opleve/smage, kan man selv planlægge den, men hvis man gerne vil overraskes, kan man med fordel bestille rejsen gennem et rejsebureau.

Kipling Travel tilbyder af og til mad- og vinrejser, og du kan se her, om der er nogle aktuelle vin- eller madrejser.

Rækker pengene ikke til en madrejse?

Så skal du ikke fortvivle, for der er nemlig rigtig mange restauranter i Danmark, der har specialiseret sig i forskellige udenlandske køkkerner, og her kan bl.a. nævnes:

  • Italiensk mad på Cofocos Scarpetta
  • Fransk mad på Le St. Jacques
  • Kinesisk mad på Fu Wa
  • Japansk mad på Banzai
  • Spansk mad på Pintxos
  • Indisk mad på Mumbai
  • Thailands mad på Kiin Kiin