5 tips til at finde den rette kopimaskine

Af | 22. november 2014

                                                                shutterstock_174728567

At have en kopimaskine på kontoret er efterhånden normalt og de fleste virksomheder vil have svært ved at undvære den. Virksomhedernes behov har samtidig ændret sig, hvilket producenter af kopimaskiner og printere har opdaget. Derfor findes der i dag det der hedder multifunktionsprintere, disse er også kendt under multifunktionsmaskiner og alt-i-en printer.

www.kopimaskinepriser.dk, kan du finde flere informationer om multifunktionsmaskiner og kopimaskiner. Her kan du også indhente tilbud på aktuelle kopimaskiner og printere, som vil passe til jeres virksomheds behov.

En multifunktionsprinter har funktionerne print, kopiering, scanning, samt faxfunktioner. Disse funktioner er udviklet til at følge med i virksomhedernes travle hverdag og give dem de behov de har brug for.

Sådan finder I den rette kopimaskine / multifunktionsprinter.

  1. Først skal I finde ud af hvilken månedlig kapacitet i har brug for. Dette vil sige hvor mange udskrivninger og kopieringer i ca. bruger om måneden.

  1. Hvor høj skal udskrivningshastigheden være? Dette vil sige. hvor mange sider af papir udskriver i af gangen, samt hvor ofte udskriver i? En kopimaskinens udskrivningshastighed er målt i hvor mange sider den kan udskrive i minuttet.

  1. Hvilken størrelse papir har I brug for at kunne udskrive? Alle kopimaskiner og multifunktionsprintere kan udskrive i A4 størrelse. Men har i fx også brug for at kunne udskrive i enten A3, A5 eller i A6 eller måske dem allesammen, skal I huske også at tage stilling til dette.

  1. Vil I have mulighed for både at kunne udskrive i farve og sort/hvid – eller er det nok kun med udskrivning i sort og hvid. Dette er vigtig at finde ud af, da det er forskelligt fra maskine til maskine.

  1. Hvilken udskrivning teknik skal kopimaskinen have? Skal den være til laser eller til blæk? En kopimaskiner med laserteknik er især velegnet til udskrivning af dokumenter i sort og hvid. Den er samtidig rigtig god til kopiering af originale dokumenter, hvor det kan være svært at skelne hvilket der er det rigtige. En kopimaskine med blæk teknik er derimod rigtig god til udskrivning af billeder, både i farve og i sort/hvid. Den er god til at printe klare og skarpe billeder.

Ekstra funktioner

Når I har taget stilling til de fem ovenstående tips til hvordan I finder den optimale kopimaskine til jeres forbrug, kan I tage stilling til hvilke ekstra funktioner I gerne vil have.

Her kan I fx få trådløse kopimaskiner. Med en trådløs kopimaskine behøver I kan være direkte koblet til kopimaskinen, da I via det trådløse internet kan udskrive fra Jeres egen plads, på den måde kan I være flere om at deles om den.

Herudover er det også muligt at få hukommelseskort til den, som giver Jer mulighed for at gemme kopieret dokumenter direkte på maskinen, på den måde kan i deles om dokumenterne og er fri for at holde styr på de fysiske papir.